Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

19.05.2014 07:26

Martin Stráník

fotoVšechny rozhovory se hromadí ZDE.

Ahoj Martine, tak jsou to dva roky co jsme spolu spáchali rozhovor na rockstárech a je na čase tě opět trochu vyzpovídat :)

Změnilo se něco zásadního v tvém životě? Jseš stále na škole? Nebo už někde makáš?

Žádná zásadní změna. Škola, trénink, skály, Kačka a pořád tak nějak dokola. V červnu finišuju ve škole takže změna nastane.

Lezu v barvách Singing Rock, High Point a Saltic.

Silvretta_s_Ka__kou.JPG
Silvretta s Kačkou

V lezení ses opět posunul a v roce 2013 si předvedl něco co v lezeckých médiích zůstalo tak nějak bez povšimnutí...Přelezl jsi v jednom roce přes 100 boulderů nad 8A! Mega hustý :)
Předpokládám, že si po tom šel cíleně. Kdy tě to napadlo a co tě k tomu motivovalo? Máš přehled kolik lidí na světě něco podobnýho udělalo?

V podstatě každej třetí den boulder nad 8A :). Jak si to časově zvládal a kde byl největší sběr? Už si moc nevybavuju jaký bylo celý rok počasí. Šel si i do teplotních extrémů kvůli tomu?
Kolik bylo asi nejméně když si lezl nějaký z těch boulderů.

Jo, minulej rok byl povedenej. Celej rok jsme se snažili být co nejvíc na skalách. V zimě víc. Během roku víkendy a v létě Silvretta. Těch 100 boulderů nad 8A byl spíš takovej bonus. Vlastně až ke konci roku jsem si všimnul, že boulderů je okolo 80ti, tak jsem si řekl, že by to bylo pěkný dotáhnout to na 100. Největší sběr byl v Silvrettě - pro mě pole neoraný. A pak na následujícím "severu", kde jsem za 11 dní vylezl 18x 8A a výš.
Bouldering se v ČR poměrně hodně rozjel a tak na počasí až tolik závislej nejseš, ale pravda je, že celej rok byl poměrně suchej a dalo se lézt venku skoro pořád. Samozřejmě v zimě byla velká kosa. Třeba koncem března jsme se se Štěpánem klepali na Radeči v mínus 10. To už je extrém, ale do těch minus 5 to jde. Taky záleží jestli je azuro anebo vlhko. Za vlhka je pár stupňů pod nulou už celkem hardcore.
Minulej rok se to povedlo jen mašině Jimmy Webbovi, ale nicméně je tu plno dalších lidí, kteří by dali stovku v pohodě. Woods, Graham, Nalle, ale ti jdou víc po kvalitě.

Memento_8B____Silvretta.JPG
Memento 8B+ - Silvretta

Video z přelezu: Memento 8B+ - Silvretta

V roce 2012 si lezl 8Bejda. Vloni si to posunul na 8B+ a udělal tu nálož přelezů za 1 rok. Letos už seš zhruba na 40 boulderech nad 8A a B+ si tam taky přidal. Je nad slunce jasný, že máš na vyšší stupeň. Motivuje tě to? Máš motor se tabulkově posunout? Máš už něco vyhlédnutého nebo čekáš na to co tě osloví až to uvidíš?
Určitě. 8C je výzva a několik bouldrů, který by mně mohli sedět mám v merku. Třeba Story of Two Words. Jakejsi systém hamounění do mě asi kdysi vryl Aďouš a pořád se mě trochu drží. Baví mě přijít k boulderu a max. během dne ho vylézt, tak jsem to měl v roce 2012 u 8A+ a minulej rok u 8B. Nejraději bych byl kdyby to pokračovalo i u 8B+ a 8C, ale je jasný, že to už je skoro nereálný. Nicméně už je načase se věnovat těžším věcem. Letos bych se na ně chtěl více zaměřit i když bude úspěch nejistej.

Drakkar_8A___Rudawy__Pol_.jpg
Drakkar 8A - Rudawy (Pol)

Kde momentálně nejvíc lezeš? Kde nejraději? Co Adámkovi bomby v Krase? Už se v tom lepšíš :)? Přijde mi, že to v Krase teď dost boulderově žije. Je to tak? Kdo kde buší a co je teď top aréna?
Nejraději to mám na "severu". Sněžník, Modřín, Labák a samozřejmě "doma" na Boru. Písek je písek. Jo, v Krase to hodně ožilo teď asi nejvíc ve Sloupu okolo Bubáka. Velkej převis a všechno těžký. Nedávno jsme to počítali a asi na 15ti metrech je tam 15x 8A a výš. Sedmiček okolo deseti. Jezdili jsme tam se Stěpánem, Chváličem, Fialkou, Nevělajzem. Po škole(práci) místo tréninku. Bouldering se od lezení s lanem v Krasu trochu odlišuje a to tím, že lezeš v převisu. Takže ne po malinkých jebkách, ale po chytech a super silový lezení. V krasovým lezení jsem se určitě nezlepšil, ale spíš jsme objevili novej směr a v něm se realizovali. A potenciál? ten v krasu ještě je.

Beowulf_7C____Rade__.JPG
Beowulf 7C+ - Radeč

Na českých závodech nemáš konkurenci a vyhráváš kde se objevíš. Jediný kdo tě posune na druhý místo je stále Adam. Formu si vytáhl na světový top a letos na prvním svěťáku si skončil na 11.místě. Bohužel se ti stalo zranění na prstě :(. V kterém boulderu to bylo a co se přesně stalo? Jaký prst a kde? Myslíš, že se tomu dalo předejít? Stalo se ti už někdy něco podobnýho? Jak to vypadá s léčením a uvedením do "provozu"?
Samozřejmě přeju ať s ti to brzo spraví a 11.místo na SP je super! Měl si z toho radost nebo ti přišlo, žes měl ještě navíc? V boulderech nebo na jakýchkoliv závodech je to alchymie. Buď máš štěstí a sedne ti to anebo taky můžeš shořet jak papír :)

Z 11. Místa jsem měl velikou radost. Minulej rok se mi nepovedlo zalízt semifinále. Letos hned na prvním závodě a na konec ani finálová šestka nebyla daleko. Hlavně mě nabudilo to, že jsem s extra třídou držel jakž takž krok. U mě, respektive u většiny našich reprezentantů je to hodně o štěstí jak bouldery sednou. Síly máme třeba i dost a v tom za světem nejsme o tolik pozadu, ale vůbec neumíme lézt ty  výjeby, náskoky, kolmáče, který na svěťáku jsou. Těžko se takovýto bouldery na našich stěnách trénujou. Nejlíp jezdit někam ven, ale peníze za benzín dáš radši na výjezd do skal. Myslím si, že v tom je i velkej rozdíl mezi ČP a SP. Na českým poháru je to víceméně o síle, pokud ji máš boulder vylezeš. Otázka je jestli by svěťákový bouldery vůbec měli být na ČP?
Prst jsem si zranil na posledním semifinálovým boulderu. Bočák ze kterýho se mělo naskakovat dál. Náskok jsem neudělal. Na zemi jsem si všimnul, že chyt nemá zadělanou díru od šroubu. Díra asi na půl článku, ale v kroku pomohla. Jeden pokus prst vydržel a v druhým křupnul.  Dříve mě pobolívali fakery a tak jsem se naučil brát jednoprdy prsteníčkama. Na tréninku se Sukem a Kozlem bere člověk jednoprdy často. Prst nikdy nebolel, ale jak se na závodě snažíš a máš v sobě adrenalin, tak si asi ani neuvědomujěš jak moc zabíráš, což je fatální viz. taky Chválič, Nevělíci, Momo. Zabránit zranění asi nešlo, ale pravda, že možná důvodem byla souhra více faktorů. V zimě jsem hodně kampusoval a teď před závodama se snažil i trochu držet stravu a možná i to přispělo k tomu zranění. Těžko říct. Pro mě je to nová zkušenost. S prsty jsem nikdy větší problém neměl a proto jsem rád za každou radu. Chodím na laser což by mělo být nejúčinnější a jím Wobenzym. Nejúčinnějším lékem je však čas. Zásadně urychlit se to nedá.

Sick_of_Sunshine_8B____Labsk___p__skovce.JPG
Sick of Sunshine 8B+ - Labské pískovce

Video přelezu: Sick of Sunshine 8B+ - Labské údolí

Odjel si na delší výlet do Rocklands. Asi super, co :)?
To byl super zážitek a určitě můj nej lezecký trip. A bylo to nejen mega bouldering, ale i takový objevování nového, kultura, příroda? Vyrazil jsem tam s Ostravákama (Michal 205, Fialka, Kuba Štambachr) Honzou Chválou a Momo.

Parta___Rocklands.jpg
Parta - Rocklands

Kluci z Ostravy tam už jednou byli takže orientace byla mnohem snažší. Povedlo se mě tam přelézt kotel 8A a výš. Z toho 3 Bejda The Vice, Quintessentional a Madibu. Vrátil bych se rád. Těžkých boulderů tam je ještě spousta nicméně taky to není levná záležitost a proto bych příště raději někam na nový místo. Třeba do Hueca!

Quintessentional_8B___Rocklands.JPG
Quintessentional 8B - Rocklands

Video z Rocklands: Rocklands 2012

Trénink teď zřejmě lezecky polevíš, ale je jasný, že zrovna ty asi nevysadíš úplně. Jak to tedy vidíš, jak to plánuješ? Shyby, visy na jedné ruce asi proběhnou :), co? Kolik uděláš normálně shybů na jedný? Jaký jiný cvičení budeš dělat.
Bohužel pravou ruku nesmím týden-14 dní vůbec zatěžovat, takže shybuju na levý ruce na 1 a půl článkovým chytu, běhám, strečuju, posiluju břicho. Při plný síle dám na hrazdě dva shyby na levý a tři na pravý.

Popiš jak probíhá tvůj klasický lezecký týden. Nech nahlídnout pod pokličku do tvého fázování před závody či před přelezem těžkého boulderu.
V tréninku nemám moc systém a vše se odvíjí od víkendovýho lezení na skalách. Pokud lezu sobota-neděle na skalách, tak trénuju úterý a čtvrtek na stěně. Na stěně vždy 2-2,5 hpd a na závěr pár sérií shybů na liště. Pokud se o víkendu nezničím, tak zapojuju ještě kampus a to pak někdy trénuju třeba 4dny v kuse. Teď pomalu dospívám k názoru, že je nejlepší lézt každý den. Příkladem je trénink teď před Grindelwaldem. Třetí den lezení se mi na bouldrovce podařilo přelézt dva projekty, který jsme předtím odpočinutej nevylezl. Něco podobného se nám v zimě ověřilo i při lezení na skalách. Třetí den se člověk většinou cítil nejlépe.

Magicwood_7C_____ulov___Vrch.jpg
Magicwood 7C - Žulový Vrch

S kým trénuješ? Minule si jmenoval hodně silnou partičku :). Objevil se někdo nový nebo někdo odpadl?  Psal si: "Nejvíc lezu s Ondrou Nevělíkem, Chváličem, Bráchou, Jirkou Romanovským a Banánem. Občas se přidá i "dědek" Suk." Kdo z nich se nejvíce od té doby podle tebe posunul? Co brácha? To je taky hroznej diktátor :)

Tréninková parta je víceméně stejná. Ještě se přidal Kozel a Fialka. Je to skvělá parta. Nejenže jsou všichni silní, ale i fajn lidi. Po úterním tréninku chodíme na pivo, kde rozebíráme kdo co kde vylezl, kde bude o víkendu podmínka atd. Přijde mně, že hodně lidí se zlepšilo. Adam Fiala, Štěpán a Kozel. Je to hodně tím, že lezeme pospolu a motivace přelézt toho druhého je vždy velká a trénink se odehrává ve vysokým tempu.

Rýsuje se ve tvém okolí nějaký lezecký talent? Kdo :)?

Co se týká kluků mlaďochů, tak je to bída a trochu škoda, že Roman Kučera nešel na školu do Brna. Roman potenciál má.

Adámek prý teď jede pod taktovkou Patxiho. Bavil ses s ním o způsobu trénování? Trénujete spolu či plánujete to?
K Adamovi jsme v zimě chodili na kampus a vymysleli si desetiboj, to nás hodně bavilo. Adam teď jede hodně na vytrvalost, takže od března jsme už spolu netrénovali.  Trénink s ním na stěně je peklo. Držíš se půl hodiny a pak už jen pláčeš jak jsi slabej :).

Desetiboj :)? Tak to mě zajímá :)! Popiš jak to běží. Pravidla a kdo je v čem diktuje?

Desetiboj je hra. Oživení tréninku a zároveň mega intenzivní trénink. S Adamem a Štěpánem jsme dali dohromady 10 cviků a to jak silový (poskoky ob dvě lišty) tak vytrvalostní (1-3-5-7 nahoru). Nějak jsme je poskládali tak, aby ses na začátku neodvařil a taky aby sis v průběhu trošičku odpočinul. Udělali jsme první mítink na kterým jsme stanovili výkon/počet bodů a to tak, aby světový rekord Asthona Eatona 9039 bodů byl dosažitelný, ale ne hned. První ?grand prix? jsme měli okolo 6-7 000 bodů. Postupně jsme se zlepšovali a na posledním grad prix v Paříži jsem vytvořil i nový světový rekord :). Je hezký i kouknout na jednotlivý disciplíny. Ve visu na jedný ruce na liště drží rekord Štěpán. Výdrž na mikru Adam a mě jdou ty silový věci. Je to super motivační. |Snažíš se pořád překonávat svý rekordy, deset cviků vychází tak akorát na hodinu a jseš pak odvařenej jako nikdy.
Super :)! Ale ouplně konkrétní si se systémem desetiboje nebyl :) a uděláme z toho teda solo článek na příště!

Je jasný, že teď máš v hlavě vyléčit prst a aby to dopadlo co nejdřív a co nejlíp, ale určitě máš nějaké další plány pro tento rok. Co je takový ten hlavní cíl když všechno v prstech a těle bude oká?
Život:
teď škola
Bouldery: American Gangster 8B+ (Zillertal), Stix SD 8B+ (Petráč), projekt Autofix 8B+? (Sloup)
Závody ČR a SP: všechny ČP a snad budu ready na MS v Mnichově

Profil Martina na FB
Deníček na Lezci
Blog Martina s hromadou fotek a videí

Díky za rozhovor a ještě jednou přeju ať se co nejdřív spraví prst!
Oliváč
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rozhovor z března 2012, který jsem s Martinem udělal na momentálně neaktivních stránkách Rockstars.

Co momentálně děláš? Studuješ x pracuješ? Kde bydlíš?

Zrovna pracuju na bakalářce. Studuji v Brně na Přírodovědecké fakultě obor Fyzická geografie, takže přes týden jsem v Brně.  O víkendech jezdím domů do Chocně a odsud, pokud je počasí, tak někam ven na skály.

S bráchou (Štěpán Stráník) tvoříte už léta český boulder tandem a oba se každoročně zlepšujete. Kde bereš tu neskutečnou motivaci k dalším přelezům a k objevování nových oblastí?
Motivaci nabírám hlavně na tréninku, tam se teď schází skvělá parta lidí jako brácha, Nevělajz, Chválič, Suk, Romaňák, Banán, Adam Fiala. Člověku pak utečou 2,5h jako nic, trénink baví, rozebíráme, kde kdo co pokosil a motivace roste. Na lezení venku sem namotivovanej po celý rok, pořád chceš lízt venku, odškrtávat projekty, a když je doškrtáš tak hledáš místa, který nejsou moc daleko od domova a kde by se dalo zalízt.

DSCF7279.jpg

Zkus sepsat v kterých oblastech jste "škodili" a kde se podle tebe nachází nejlepší lezení. Případně který bouldery ti přijdou fakt perfektní a nejsou až tak známý.
Nejvíc jsme lezli v posledních letech na Boru a Ostaši, máme to 60km a před pěti rokama to bylo pole neoraný a možností mraky. Lezení je tady nádherný, všeobecně se mě nejvíc líbí ve všech pískovcových oblastech u nás. Pěkný a nejsou známý? U nás toho moc není, tak mě přijde že to co je hezký tak známý je. Co moc není známí tak třeba Otevřená Náruč 7C+ na Bystřičce nebo Pitevní Stůl 8A na Skuhrově.

Český boulder potenciál není pořád vyčerpaný. Máte s bráchou vyhlédnuté nové oblasti? Nebo která oblast ti momentálně přijde jako nejlepší?

Přímo nový oblasti už ani ne. Spíš je to vždycky jen pár kamenů. Určitě se ještě něco najde v Jeseníkách a z fotek vypadají Jizerky, že ukrývají nějaký potenciál. Ale ono záleží, jestli to vůbec bude stát za to. Často si vyhlídneme podle map na internetu místa, kdy by měly být kameny,  ale většinou to stojí za nic.

Clipboard01.jpg

Letošní březen trávíš poměrně často na Petráči a odškrtáváš jedno osmáčko za druhým. Během posledního zájezdu si jich stihl dokonce sedm a k tomu přidal dalších iks těžkých boulderů. Máš už tam rozpracovaného něco těžšího?
Těžšího ne, zatím jsem "pracoval" na těch 8áčkách. Vyhlídnutýho mám Froda na Kole 8B, to je bomba boulder.

Boulderová osmáčka už delší dobu sypeš kdykoliv, kdekoliv. Přišel, viděl, vylezl styl :) musí to být super pocit si takhle užívat lezení, co :)?
Jo, právě mě to hrozně baví. Baví mě za den vylízt několik bouldrů, řešit nový problémy a ne se zavřít do jednoho projektu a v tom strávit celý výjezd. Teď to tak většinou mám, že 8A vylezu  do hodiny, pokud ho do tý doby nevylezu jdu dál. Chci lízt, lízt, lízt.

DSC05042.jpg

Určitě to není ale samo sebou a je za tím spousta práce. S bráchou lezete a sportujete od mala. Kdy jste začali jakože víc drtit a lezení totál propadli?

Drtit jsme začali od té doby, co se u nás v Chocni postavila stěna takže na přelomu roku 1995/1996. Tehdy jsme lezení brali trošku jinak, bylo to spíš takový, že taťka zavelel a šlo se trénovat. Bral nás i na skály, ale tam nám to nešlo a tak nás to nebavilo. Takovej zlom byl, když jsem odešel studovat sportovní gympl do Brna. Hodně jsem se zlepšil, začal jezdit s Ondrovejma na skály po evropě, na juniorský evropský závody a mistrovství světa, motivace byla najednou ohromná. Co se týče lezení na skalách tak byl zlomovým okamžikem Štěpánův řidičák, najednou jsme mohli jet, kam se nám zachtělo.

Co motivace? Co ti drží hlavu stále upřenou za lezením?
Hlavní motivace jsou asi těžký přelezy na skalách, chceš se pořád zlepšovat, lízt těžší a  těžší věci.

Osmáček už si proložil i o stupeň vyššími bouldery. Jak to máš s nacvičováním těžších věcí. Do jaké míry tě to baví a motivuje. Seš ochotný obětovat zájezd na těžké bouldery a třeba i "nic" nevylézt?

Právěže moc ne. Vždycky si ?musím? vylízt něco co mě uspokojí a můžu si říct, nejel jsem sem zbytečně. Navíc, pořád si říkám, jednou zesílím natolik, že budou i ty těžší věci padat rychle.

S kým momentálně nejraději jezdíš ven?
Ani nevím, je mi to docela jedno. Přijde mi, že všichni lezli jsou fajn. Nejraději lezu s bráchou, protože lezeme podobný bouldery. Jinak mám moc rád Foxíka, to je ohromnej motivátor, a svým nadšením do lezení pozitivně ovlivňuje i všechny okolo.

Jaká podmínka na lezení je podle tebe ideální? Nedávno s tebou Jiřina dělala krátký rozhovor a teploty byly hodně v mínusu :).
Pro bouldering asi teplota okolo nuly. Hraniční teplota je tak okolo -5°C, pak už to moc nejde.

Clipboard03.jpg

Jezdíš i na boulder závody a v roce 2007 (je to správně?) si se stal vícemistrem světa v boulderech! To byla naprostá bomba! kolik tenkrát chybělo k prvnímu místu?

Jo je to správně. No přišel sem k tomu jako slepej k houslím, najednou sem byl ve finále a nakonec stačilo hodně málo. Jeden pokus. Sharafutinov měl i "štěstí", jeden boulder vylezl 5 vteřin před limitem.

Jaký hlavní rozdíl vidíš v možnosti uspět na boulder závodech oproti závodům s lanem?
No pro mě je to hlavně ve fyzických propozicích jaký mám. Vážím 78kg a stím bych v závodech  s lanem díru do světa neudělal. Když se podíváš, kdo se dostává na svěťáku do finále tak mají všichni alespoň o deset míň. V bouldrech tolik váha nevadí.

Skončil ČP závod ve Slaném a byl si druhý za Adámkem. Dá se ten pacholek vůbec porazit? :)
V jediným v čem se dá Adam porazit jsou mega silový bouldry. Minulej rok na MS v Arcu jsem ho právě v jednom takovým přelezl. Ve zbytku je betonovej a k neporažení.

Co závody SP budeš je letos objíždět? Určitě bys měl, protože kdo jiný na to má v ČR takovou formu. Samozřejmě Adam, ale ten asi jezdit letos nebude (ikdyž kdo ví :)).
Určitě chci zajet do Los Dragoneru, do Vídně a na MS do Paříže, jestli teda zbydou peníze po Rocklands.

DSC05206.jpg

Kde momentálně trénuješ? A s kým?
VUT Vertical v Brně. Nejvíc lezu s Ondrou Nevělíkem, Chváličem, Bráchou, Jirkou Romanovským a Banánem. Občas se přidá i "dědek" Suk.

Myslím, že trénovat s tebou musí být trochu schizofrenní :) Na jednu stranu je to určitě motivující, ale na druhou stranu to musí být dost demotivační :) jak to zvládají tvoji parťáci?
Oni mi dost dobře sekundujou, takže si myslím, že dobře. Většinou každej vymýšlí něco co mu sedí, takže svoji ?chvilku slávy? si každej při tréninku zažije a namotivuje se.

Co myslíš, že je tvoje nejsilnější stránka? Co ti jde nejlíp a jak ses k daným schopnostem propracoval?
Určitě silový bouldry. A jak sem se k ním propracoval? Ani nevím, prostě jsem jen lezl a lezl. Základní kámen byl položeném asi na Rajčeti, kde je to pořád do převisu, a kde jsem ve13-15letech lezl hodně.

Jak rozdílně trénuješ nyní a třeba před pár lety?
Zásadní rozdíl v tom není, jenom asi ten že teĎ trénuju už jen na bouldrovce a trénink si užívám víc než kdysi.

Dříve si lezl i s lanem na skalách. Jak to vidíš letos? Pojedeš někam? Padne letos devětá?
Asi ne, jsem teď hodně namotivovanej na bouldry. V létě pojedeme na 5 týdnů do Rocklands, tak tam se snad podaří něco pokosit?

V Ospu si zkoušel Sanskij par extension a tu první část za 8c si v jednom dni vylezl asi 6x? Nebo kolikrát to bylo? :) By stálo za to tam nyní zajet a zbombit to. Jak moc tě motivují takovéto cesty?
Jo vylezl jsem ho dostkrát, ale bylo to myslím 6x za dva-tři dny. Bavilo mě to, byl to bouldering s lanem a naděj na 9a byla malá, ale cítil jsem ji. Teď mám tu motivaci jinde. Spíš někde v relacích 8B-C :)

Adámek přelezl v Labáku ten jeho projekt. Pojedeš to pozkoušet?
Možná časem. Až nebudu na ?vrcholný? úrovni v bouldrech, tak bych chtěl hlavně lízt s lanem na písku, táhne mě to tam. Takže možná pak?

Co Kras? Jak tam se ti líbí? Nebo jaké oblasti s lanem máš rád a co bys chtěl navštívit?
Jo kras byl dobrej. Dřív to byla pro nás destinace n.1. Bylo to blízko a cest 8a-b mraky. Teď už tam mám většinu pokosenou a zbývaj Adámkovi kotle ve kterých se nehnu.

DSC05434.jpg

Co sponzoring? Určitě to není jednoduchý se v dnešní konkurenci prosadit. Snažíš se o oslovování firem nebo to necháváš plavat.
Spíš to nechávám tak nějak plavat, občas se někdo ozve, ale spíš skrze material, ale skrze ten se do Hueca nepodívám. Momentálně je hlavním donorem Singing Rock. Ten mi dává i všechno co k lezení potřebuju, lezky beru od Edelridu. Spíš se snažím si peníze vydělat stavěním v Holešovicích nebo v létě podřezáváním baráků ve firmě Izosan.

Díky za odpovědi a hrň to dál :)

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama